Laminatgolv

_____________________________________________________________________________________________

Mattlandet har en lång erfarenhet av laminatgolv!

 Mattlandet har en lång tradition av laminatgolv - hos oss kan ni köpa golv från Pergo, laminatets uppfinnare.

Laminatgolv är ett mycket slitstarkt golv som ofta replikerar olika typer av mönster såsom trä och sten. Våra laminatgolv är både slitstarka och vattentåliga samtidigt som de är sköna att gå på och enkla att lägga. Få känslan av äkta trä och sten med golvets djupa och naturtrogna struktur. Mattlandets laminat klarar vardagens tuffa påfrestningar. 


Att tänka på vid köp av laminatgolv

För att lägga laminatgolv krävs varken spik, skruv eller lim. I ett klicksystem hakar ni enkelt ihop skivorna, men innan dess är det viktigt att ge tillräckligt utrymme mellan golv och vägg. Laminatplankorna kan svälla eller krympa beroende på vilken fuktnivå huset ligger på. Se därför till att lägga en stegdämpande matta eller ett underlagsfoam under golvet. Se också till att använda er av en rörelsefog utmed väggarna - denna döljer ni sedan med lister.

Ofta lägger man golv längs med ljuset. Det betyder att det oftast blir bäst resultat om golvets kortsidor ligger mot en fönstervägg, men det är också viktigt att ta i beaktning hur golven ligger i anslutande rum.

Det allra viktigaste att tänka på när ni väljer laminatgolv är att de ska harmonisera med er stil och hur ni vill att ert hem ska se ut och kännas. Här hos oss på Mattlandet kan ni hitta flera varianter som garanterat kommer att passa in.

Hitta just ditt laminatgolv hos Mattlandet!