Laminatgolv

Laminat golv – ett slitstarkt och hållbart golv

Laminatgolv är ett populärt val för många hemägare. Det finns olika skäl till detta, inklusive den relativt låga kostnaden och den enkla installationen. Men vad är egentligen laminatgolv och vad bör man veta innan man väljer att installera det i sitt hem?

Vad är laminatgolv?

Laminatgolv är ett syntetiskt golv som efterliknar utseendet av äkta trägolv. Det består av flera lager, inklusive en kärna av pressad träfiber och ett fotolager som ger golvets utseende. Detta fotolager kan likna allt från ek till marmor, vilket ger en mängd olika möjligheter när det gäller att välja stil och design för ditt golv.

Om du istället är intresserad av trägolv, kan du se vårt utbud här

Vi har även ett stort utbud av vinylgolv

Laminat golv – varför ska du köpa denna typ av golv?

Ett av de främsta fördelarna med laminatgolv är dess hållbarhet. Det är ett slitstarkt golv som är motståndskraftigt mot repor och slitage. Det är också relativt lätt att rengöra och kräver inte mycket underhåll. Detta gör det till ett utmärkt val för hushåll med barn eller husdjur, där golvet kan utsättas för mycket påfrestning.

En annan fördel med laminatgolv är dess enkla installation. Det är ett flytande golv som kan läggas direkt på befintligt golv eller underlag. Det kräver inte användning av lim eller spikar, vilket gör installationen snabb och enkel. Detta gör det också möjligt att lägga laminatgolv själv, vilket kan spara pengar på installationen.

Viktiga saker att tänka på vid köp av laminatgolv

När man väljer laminatgolv är det viktigt att tänka på kvaliteten. Det finns olika kvaliteter av laminatgolv tillgängliga, och det är viktigt att välja ett golv av hög kvalitet för att säkerställa dess hållbarhet och utseende. Det kan vara bra att titta på golvens tjocklek, slitstyrka och garantier för att bedöma kvaliteten.

Det är också viktigt att tänka på golvens stil och design. Eftersom laminatgolv kan efterlikna utseendet av olika träslag och material, är det möjligt att hitta en stil som passar din smak och inredning. Det kan vara bra att ta med prover hem för att se hur golvet ser ut i ditt eget ljus och rum.

Sök i vårt sortiment

Storlek

Tjocklek

Typ av matta

Visar alla 12 resultat

Visar alla 12 resultat