Sortera på pris
100,00 kr26.095,00 kr
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅
VISAR 1-12 (500)1 2 3 ... 42 Sista 100 per sida

Köksmattor

De senaste åren har det blivit vanligt och populärt med öppna planlösningar där köket är en naturlig del av andra delar av ditt hem. Köksmattor kan skapa en enkel avgränsning som gör att rummen ändå känns separerade trots den öppna planlösningen, samtidigt som de ger en hemtrevlig och ombonad känsla.

Köksmattor är rummets viktigaste möbel 

Välj rätt matta till köket

I just köket är det viktigt att välja en matta som tål vardagens prövningar med smuts, spilld dryck och matrester. Kolla därför att den matta du väljer tål att rengöras. En ullmatta under matbordet är kanske inte det bästa valet för köket även om den är snygg. Välj hellre en lättskött och tvättbar matta.

Köksmattor som ska placeras under matbordet bör vara av den större storleken. En bra regel att komma ihåg är att alla köksstolar ska få plats när de är utdragna. Oftast behöver mattan sticka ut mellan 50-85 centimeter från bordskanten, detta för att alla stolsben ska få plats när man drar ut stolen från bordet och inte fastna på mattkanten. När du väljer en köksmatta ska du se till att du får en som har rätt storlek för ditt kök. Du vill inte ha en matta som är för liten eller för stor. Mät din köket innan du köper en matta.

Många väljer mattor efter rummets stil och färgskala, men det kan också vara snyggt att göra mattan till det som står i centrum. Välj då en accentfärg eller en mönstrad för att få köksmattan att sticka ut.