Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅

Orientaliska mattor


Här kan ni hitta vårt sortiment av Orientaliska Mattor

Våra medarbetare har engagerat sig och arbetat med mattor från orienten sedan 1950-talet. Varje matta är unik och specifikt utvald för sin karaktär och utstrålning och har en speciell plats i vår mattfamilj, här hos Mattlandet. 

Orientaliska mattor har alltid haft en central plats i många hem och blir aldrig omodern. Kännetecken för de orientaliska mattorna är det vackra medaljongmönstret samt de heltäckande mönster som ser ut som konstverk. De fascinerande och unika mönstret i mattan gör variationerna oändliga och mattans färger kan uppfattas olika beroende på vilket håll man kollar.

De mest kända länder där man skapar orientaliska mattor är Iran, Afghanistan, Turkiet och Pakistan. Mattorna är ett tidskrävande hantverk och knyts vanligtvis för hand. För högkvalitativa mattor använder man sig av ull, bomull och silke. 

Hos oss på Mattlandet förvarar vi inga orientaliska mattor i våra butiker. Alla mattor finns på vårt centrallager i Göteborg. För att boka tid för visning av ditt personliga val av matta vänligen kontakta någon av våra butiker på telefonnummer 031-879090 eller vår kundtjänst på 076-199 33 05.